Skägg trendar, men ingen vet hur man egentligen ta han om det.Vanlig ansiktskräm kan göra susen!

Under de senaste åren är det många som har lagt sig till med skägg. Men väldig få har skaffat sig kunskapen för att ta hand om ett skägg, eller huden under på rätt sätt. Vad ska man använda för ansiktskräm till hud som är täckt med hår? Hur tvättar man ett skägg på rätt sätt? Hur rakar man sig på rätt sätt för att huden under inte ska bli irriterad, och hur underhåller man ett skägg så det ser fint och trevligt ut?

Hur rakar man sig på rätt sätt?
En gammal regel är att man aldrig ska raka sig mot emot skäggväxten, utan längs hårväxten. Den regeln gäller fortfarande i högsta grad. Med det sagt är det inte säkert att du slipper irriterad hud och rodnad. Det gäller särskilt om du inte slätrakar dig utan bara rakar till stubb. Rakar du dig till stubb så blir skäggstråna kraftigare och har lättare att fastna under det översta hudlagret. Då ökar risken att får inflammationer på grund av inåtväxande hårstrå.

Torr hud gör det svårare.
Håll alltid huden fuktig och smidig med någon typ av ansiktskräm. Om du har för torr hud så har hårstråna problem att bryta igenom det hårdare hudlagret, det samma gäller talg från hårsäckarna. Vistas du mycket i torra miljöer torkar huden snabbare, vilket gör den tätare och därmed dör snabbare. Om huden däremot hålls fuktig kommer hårstråna lättare igenom överhuden, och då minskar risken för inflammationer. Det samma gäller för talg från hårsäckarna.

Lös upp döda hudceller
Tvätta ditt ansikte varje morgon och kväll. Du behöver inte använda lika mycket ansiktskräm (alternativ en mindre fet variant av ansiktskräm) om du har en hud av oljigare typ, men man ska ändå se till att hålla huden fuktad. Vid normal hud kan kommer du långt med en vanlig hudkräm. Ifall du har ett större skägg är det viktigt att försöka komma åt all hud under skägget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *