Motion

Motion

Den absoluta majoriteten vet att människor mår bra av att röra på sig. Antagligen vet du som läser detta också om det och förhoppningsvis så sysslar du med någon slags motion i vardagen. Om du inte gör det, och om det kanske är därför du hamnat här, så borde du hitta någon slags träning som du tycker om att utöva. Det finns en otroligt variation där ute att välja mellan, jag garanterar dig att du tycker vissa saker är kul!

Endorfin – det är detta vi gillar. Endorfin är ett hormon som kallas “lyckohormonet”. Endorfin frisläpps i hjärnan när vi gör vissa saker och detta bringar en effekt av välmående. Kroppen använder sig av detta för att lindra smärta, för att motverka stress och för att stärka vårt immunförsvar. Bland annat. Endorfin är anledningen till att vi blir lyckliga av alkohol, att vara kära och annat. Endorfin frisläpps också när vi hjälper andra, vilket är väldigt intressant.

När vi motionerar så släpps alltså dessa hormoner ut i vår hjärna och ger oss lyckorus. Detta är antagligen den stora anledningen till att 60 % av den svenska befolkningen tränar på något sätt. Vi hoppas att du också tränar!

Så se till att motionera på något sätt. Om du inte tycker om att vara ute och springa så gör inte det. Bara för att många verkar älska att ta en löprunda, och att lägga ut det på facebook, trots att det ösregnar och är mörkt så ska du inte få dåligt samvete över det. Hitta någonting som du tycker om att göra. Satsa på den träningsform som du själv tycker bäst om. Det är då du ser resultat. Du kommer att må bättre av träning, både i kortare och i längre perspektiv.

Sidan om motion presenteras tillsammans med
Out of Bounds Golfbollar
Out of Bounds – Nordens ledande golfshop för begagnade golfbollar, golfutrustning och tillbehör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *