Jakten på fyndet är ett sätt att njuta av livet

För många människor är jakten på ett riktigt bra fynd en viktig del av livet. För många är det till och med ett sätt att njuta av livet, en möjlighet att må bra och känna att man har tjänat pengar genom att göra ett riktigt klipp.

Det behöver absolut inte handla om snålhet eller att man har dåligt med pengar, utan det handlar istället om möjligheten att styra över sin ekonomi och att kunna ta beslut som är bra för dig själv och som samtidigt ger något så viktigt som mer pengar kvar i plånboken. Något som väldigt många strävar efter.

Ett exempel på det kan ses i det amerikanska tv-programmet Extreme Couponing. I USA finns ett system med kuponger i matbutiker som på ett sätt fortfarande finns i Sverige, men som inte är riktigt jämförbart. Den som lägger tid och har ett system för sitt kupongletande kan verkligen göra fynd i USA, genom att mer eller mindre få varorna gratis eftersom det i många fall inte finns gränser för hur många kuponger man får använda eller hur olika erbjudanden får kombineras. Detta utnyttjas av huvudpersonerna i Extreme Couponing, ett program som följer de allra mest fanatiska människorna på jakten efter nya klipp. Det är mycket intressant att se dessa människor jaga nya klipp och fynd och känslan av välbehag som finns hos dem efter utförda matinköp och att kunna se på kvittot hur mycket de sparat.

Ett annat sätt som man kan jaga det där fyndet är genom att leta efter rabattkoder inför du ska handla på nätet. Många letar efter rabattkoder först efter att man har bestämt sig för att köpa en viss vara i en viss butik – först då ser man om man kan hitta ett sätt att sänka priset. Motsatsen är att göra som de i Extreme Couponing och istället hålla koll på hemsidor med rabattkoder, till exempel Rabattkoda eller Kampanjjakt, och vara på hugget när de släpper nya och bra rabatter. Med dessa rabatter ger man sig sedan ut till e-handlarna där ute för att köpa det som rabatten gäller och spara pengar och uppfyllas av glädjen av att ha gjort ett riktigt bra fynd.

Är du intresserad av att se Extreme Couponing så finns programmet på Netflix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *