Solskydd – för att inte bländas av datorskärmen

På vårt kontor i Stockholm har vi länge haft ett problem med att vi blir bländade av solen, det blir därför väldigt svårt att se sina datorskärmar. Det är givetvis viktigt att kunna se sin skärm ordentligt när man jobbar med att göra CAD-ritningar. Det här är ett problem som funnits i lokalen åtminstone så länge jag jobbat på firman. Jag själv har byggt upp ett eget solskydd av pärmar för att kunna se min datorskärm lite bättre. Inte så bra i längden, det fattar ju jag med.

Eftersom chefen inte får eftermiddagssolen i ansiktet inne på sitt kontor så har det heller inte skett någon förändring, det känns lite typiskt för vår firma. Så jag bestämde mig för att ta saken i egna händer. Aldrig mer vill jag behöva se den dammiga skärmen blända mig och göra så att jag inte ser vad skärmen visar.

Sagt och gjort, jag gick in på internet (på min hemdator såklart) och började kolla runt efter återförsäljare av solskydd eller rullgardiner eller något annat som kunde passa för just vår lokal, vi sitter på fjärde våningen, så det är inte bara att gå ut och skruva upp det.

Efter en stunds letande efter företag i Stockholm som var duktiga på solskydd så hittade jag flera bra alternativ, men ett företag som hette GSW Solskydd stack ut lite extra från mängden av de företag som sysslar med solskydd. Jag ska nu kontakta GSW och se vad det finns för möjligheter för just vår lokal.

Först bör jag kanske gå och prata med chefen, eller nej förresten, det gör jag nog efter att jag gjort efter en beställning. Det blir nog bäst så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *