Välj rätt skidkläder

Att välja skidkläder är ett problem många har. Det är inte alls så enkelt som det kanske kan låta, speciellt inte när det finns så många olika varianter att välja mellan och så många olika faktorer som spelar in i vad som är eller kallas bäst.

Gör inte det klassiska misstaget att gå efter utseende. Naturligtvis spelar detta roll, det gör det med mycket och även så med skidkläder, men det ska inte vara en tung parameter i ditt val. Det är svårt att inte dras till de skidkläder man tycker ä snygga och börja titta på om de passar en, men glöm inte bort att titta på de som inte syns tydligast i affären. Men det är klart att man vill vara snygg i backen. Självförtroendet ger dig också en bättre förutsättning för att utvecklas till en bättre åkare och för att öka glädjen i åkningen.

Vilken färg du har på dina skidkläder är inte bara ett val rent utseendemässigt. Har du starka färger på kläderna så syns du bättre vilket har många fördelar. Mindre risk för krock och tydligare synlighet vid olycka. Samtidigt blir du naturligtvis synligare på kort vilket också är kul för oss som gillar att ta kort.

Att ha funktionsmaterial i dina skidkläder är viktigt. Gärna lager på lager. Detta gör att det värmer på bra när det är riktigt kallt och när solen tittar fram och det börjar hetta till lite så transporteras svetten bort och du kyls ned mer. Se gärna över dina olika skidkläder. Underställ, mellanlager och skalplagg. Kanske ska du också ha förstärkningsplagg om du är riktigt äventyrlig av dig. Underställ i ull som värmer och transporterar bort ditt svett, mellanlager i form av en fleecetröja eller liknande och skalplagg vars uppgift är att skydda dig mot olika slags väder och stark vind som mängder med snö. Försök att välja bort fodrade skalplagg då du hellre har en fleecetröja under.

Det finns givetvis mycket mer att ta i beaktning när det kommer till val av olika slags skidkläder. Fråga runt hos experter men fall in för knepet att välja det dyraste eller ta den snyggaste jackan. De bästa skidkläder har många sidor att tänka på.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *