Bänkskivor i alla dess former

En bänkskiva kan ha många funktioner och tillämpningar. För att alla ska förstå vad jag menar när jag säger bänkskiva ska jag förklara precis vad det är jag menar. Jag pratar givetvis om det horisontella arbetsområdet som man ofta har hemma i huset eller lägenheten. Oftast använder man området till att förbereda och hacka mat vid tillagning. Men det är inte bara i kök som man kan ha en bänkskiva. Utan bänkskivor kan du ha i badrum och på arbetsplatser. Både restauranger som verkstäder.

Det som är så bra med en bänkskiva är att man kan komplettera ytan med hyllor och lådor för ökad effektivitet. Det finns många olika material som man kan använda för att få en bra och tålig skiva. Det finns massvis med alternativ som man kan använda sig av beroende på om man är ute efter funktionalitet, estetik och stryktålighet.

Bänkskivor i kök

Det är väldigt vanligt att i kök ha bänkskivor i olika former. Redan på 20-talet började man använda sig av denna form av underlag.

Laboratorium

Bänkskivor i laboratorium är specifika designade för att kunna bedriva forskning eller utbildning. Området kan användas till att placera olika former av verktyg, kemikalier och projekt. Beroende på vad labbet har för inriktning så ser bänkskiva olika ut. I ett mikrobiologiskt labb är det möjligt att bänkskivan ser olik ut jämfört med hur den skulle kunna se ut i ett fysiklaboratorium.

Exempel på material

Bänkskivor kan förekomma i granit och marmor. Olika former av trä, koppar, aluminium, rostfritt stål eller betong. Även i glas och återvunna material.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *