Hitta en glädjespridande hobby!

Det är viktigt att göra saker som man tycker är roligt. Utan roliga aktiviteter i vardagen kommer livet att bli väldigt tråkigt! Därför är det viktigt att man skaffar sig en hobby.

En hobby låter gammalt och förlegat i många människors öron. Man kanske direkt tänker på klassiska aktiviteter som att utöva någon slags sport eller att samla frimärken. Detta kanske inte alla tycker är tilltalande. Men en hobby kan vara precis vad som helst! Någonting du tycker om att göra, något du får glädje av. Det finns ingen annan än du som vet vad som ger dig glädje.

Gillar du att göra någonting som innehåller fysisk aktivitet så finns det mängder med olika slags aktiviteter att testa på. Olika föreningar att gå till eller att satsa helt på eget bevåg. Även om det är viktigt med fysisk aktivitet behöver det inte betyda att din hobby endast är en sådan. Tycker du om att bara sitta och läsa i lugn och ro, alldeles själv, så är det precis detta du ska göra.

Jobb tar mycket tid och kraft ifrån oss. Har du tänkt på hur mycket du jobbar och hur lite du gör saker som du tycker är roliga? Älskar du ditt jobb och vad du gör där får jag gratulera dig! Du är inte i majoritet! Det är viktigt att hitta glädje i livet. Och om du inte lyckas få ditt jobb att ge dig tillräckligt med glädje behöver du hitta andra saker som gör det.

Det är klassiskt svenskt att inte våga testa nya saker. Detta är ett allvarligt problem. Om man inte testar nya saker så kommer man aldrig att uppleva nya glädjeområden! Var spontan och modig! Tycker du att någonting låter roligt så testa på det! Kanske kommer du att hitta en ny glädjekälla som förgyller din vardag i år framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *