Fotbollsresor – upplevelser med mer än bara fotboll

Det kan vara något alldeles speciellt med fotbollsresor. Jag minns min allra första, det var till staden Manchester i England tillsammans med några kompisar. Det var fantastiskt roligt, precis som fotbollsresor ska vara. Vi skulle titta på en match där Manchester United mötte Arsenal på hemmaplan, två av de absolut största och mest välkända lagen i England och i hela världen. Några av oss som var med hejade på Arsenal och några hejade på Manchester United. Jag hejade på Arsenal och till min stora förskräckelse förlorade de med 8-2, den största förlusten på flera decennier.

Men inte blev vistelsen i Manchester tråkig för det. Det är detta som är så fantastiskt med fotbollsresor. Man åker för att kolla på fotboll men det finns så mycket annat att göra utöver detta och är man några stycken så blir det kul nästa hur som. Fotbollsresor är ett perfekt sätt att komma ifrån lite, att åka på en minisemester.

Jag vet många pappor som tar med sina söner på fotbollsresor. Det är ett fantastiskt sätt att koppla med sina barn.

Emirates Stadium

Vanligtvis så åker man över för att kolla på fotboll men finner sig i att njuta lika mycket över att vara i en ny stad som man kan utforska. Åker man en fredag någon gång mitt på dagen så har ni en kväll att göra något spännande på, sedan har ni hela lördag-förmiddag att göra något annat, fotbollsmatchen på lördag-eftermiddag, lördag kväll att hitta på något och sedan söndag-förmiddag om ni valt att flyga hem på eftermiddagen på söndagen. Det finns god tid att göra annat än att bara titta på fotboll. Fotbollsresor kan innehålla mängder med annat, allt som staden har att erbjuda. Men om det verkligen är fotbollsrelaterade saker ni är intresserade av så är ett hett tips att besöka fotbollsarenan på en guidad tur. Då får man gå omkring inne i arenan där spelarna befinner sig under matchdagen, bland annat omklädningsrum och rummet där presskonferenser hålls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *