Maloja

Ett märke som jag använder mycket till mina utomhuskläder är Maloja. Maloja är namnet på en schweizisk by långt uppe i bergen som det tyska märket med samma namn lånat. Detta eftersom de tydligen fastnade för Malojas fantastiska kringliggande natur och atmosfär och tyckte att det passade perfekt för det märket de skulle lansera.

Jag har aldrig varit i bergsbyn Maloja, men om naturupplevelsen där är lika häftig som de kläder jag har från märket Maloja är perfekta för utomhusaktiviteter så måste jag besöka den någon gång. Jag använder mig av Malojas kläder främst när jag går på topptur. Det är viktigt att man har rätt slags utrustning när man går på så mycket topptur som jag gör. Utan rätt utrustning försvinner njutningen av själva aktiviteten och dessutom ökar riskerna för olyckor markant.

Mitt favoritplagg som Maloja gör är deras Zahara. Det är ett par riktigt bra skidbyxor som har alla de egenskaper jag eftersöker på skidbyxor. De är av ett lite stretchigare material vilket gör det skönt att ha dem på sig, de har en midja som är justerbar vilket gör att de passar de allra flesta, de är vattenavvisande vilket gör att man inte blir dyngsur av att åka i lite blötare snö under de dagar då vädret inte är som man önskar och de är vindtäta vilket gör att de håller värmen oerhört bra. Dessutom är de fantastiskt snygga vilket naturligtvis inte gör att man vill ha dem mindre.

Men det finns många plagg som Maloja gör som jag önskar att jag hade. Jag har några till, en mössa och en tunnare jacka, men det finns otroligt bra plagg med högsta kvalitet som lockar en att ta fram plånboken när toppturen närmar sig. Kika in på deras snygga hemsida eller besök någon återförsäljare på nätet för att hitta ditt favoritplagg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *