Nostalgia – Njut av det förflutna

Nostalgia är en intressant upplevelse. Vi kan alla förstå vad det är trots att det är någonting unik för varje individ.  Om du kan njuta av ditt förflutna utan att sträva efter en identisk upplevelse är det helt underbart. Vad många tyvärr gör fel är att de strävar efter den nostalgiska upplevelsen av t.ex. någonting du gjorde i barndomen. Du kommer aldrig få samma upplevelse. Det är omöjligt att perfekt replikera ditt liv under den tiden. Det går däremot att lära sig att njuta av korta perioder av nostalgia utan att sträva efter det.

Min senaste upplevelse

Min senaste upplevelse av stark nostalgi kom efter att jag läste om BittBoy. Det är en retro spelplattform som liknar gamla gameboys. Efter att jag läste om den roliga prylen vände jag mig till en återförsäljare och köpte den. Jag har varit nöjd och verkligen njutit av spelupplevelsen. En lite intressant sak som jag har märkt är att det är en fördel att BittBoy inte är helt likt mitt  gamla gameboy. Det är liknande nog att jag känner mig nostalgisk när jag spelar det, utan att det är för likt min barndom. Det är fortfarande möjligt att köpa gamla gameboys och de spelen som jag brukade spela. Men det är inte riktigt samma sak längre.

Jag har spenderat ungefär 40 timmar över den senaste månaden med min nya BittBoy. Det är otroligt mycket tid och jag tycker fortfarande det är lika roligt som när jag först köpte den. Det finns inte många tekniska prylar som kan fånga mitt intresse till denna nivån.

Jag hade under den kommande tiden tänkt försöka komma på nya saker som gör att jag kan få samma upplevelse. Jag vill hitta aktiviteter som är liknande till gamla positiva minnen utan att försöka upprepa dem. Om jag kommer lyckas i större utsträckning återstår att se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *