Konferenser utvecklar och stimulerar anställda

Konferenser hamnar man på förr eller senare i olika jobbsammanhang och det är verkligen en vattendelare hos mig. Vissa gånger är konferensen helt fantastisk och helt enkelt något upplyftande, något som skapar harmoni och inspiration inför kommande arbetsuppgifter. Men det kan också vara det totalt omvända med en fullständigt ointressant och seg konferens som i efterhand bara känns bortkastad.

Mycket av upplevelsen av konferensen påverkas av det runt omkring. Innehållet är oftast det samma, men det handlar, precis som så mycket annat, om paketeringen. Det handlar om lokalen, det handlar om miljön, det handlar om maten och kringaktiviteterna. Nyligen var jag på en konferens i Stockholm som var så bra paketerad att det inte gick annat än att glädjas och inspireras.

Konferensen var på Essinge Konferenscenter som har sin stora fördel i läget, på Stora Essingen vid Essingefjärden. Med det läget och de lokalerna är det svårt att inte lyckas med konferensen och därför blev det hela väldigt lyckat!

Glädje och arbetsmoral

En lyckad konferens skapar verkligen glädje och höjer ens arbete den kommande tiden. Det är ett nyttigt avbrott i det vanliga arbetet och det är som sagt något som kan inspirera till att lösa nya uppgifter och hitta nya sätt att arbeta. Det behöver inte handla om flera dagar med övernattning, utan det viktigaste är att det händer något som bryter mönster och som skapar ett miljöombyte. Jag är helt övertygad om alla anställda uppskattar det och att kostnaden lönar sig i längden för företaget som satsar.

Och ska ni satsa på era anställda, så då till att hitta den bästa och mest natursköna miljön för det om ni söker konferens i Stockholm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *