Stoppa fattigdomen nu!

Förenta Nationerna (FN) räknar på att det finns cirka 1 miljard människor på jorden som kan räknas som extremt fattiga. Det är skrämmande siffror, det är en oerhört stor del av hela jordens befolkning, som beräknas innefatta 7 miljarder. Varje dag dör 20 000 barn i världen, det är alldeles för mycket oskyldiga liv som går till spillo.

Ska det vara så här? Givetvis inte. Vi måste sätta stopp för det här, en gång för alla. Många tror att  det är ett omöjligt uppdrag och att man som ensam individ inte kan göra skillnad. Men det kan man. Varje krona räknas, för varje krona just du skänker så får ett barn en större chans att överleva. Och tänk om alla skänkte till välgörenhetsorganisationer? Då skulle vi kunna lägga upp en strategi så att den globala fattigdomen försvann och aldrig återkom! Det krävs väldigt lite, men från väldigt många, för att detta ska bli möjligt.

En organisation som dagligen arbetar för att detta ska bli möjligt är Hand in Hand. En svensk välgörenhetsorganisation som startades på 90-talet av ett svenskt lärarpar.

Tack vare organisationer som Hand in Hand så har 1 miljards svenska kronor investerats i de olika programmen och resultaten är fantastiska. 1,7 nya miljoner jobb har skapats i fattiga områden, mer än 220 000 barm har bytt barnarbete mot skolgång och i det medicinska programmet har en halv miljon människor behandlats mot livshotande organisationer.

Dessa organisationer gör verkligen skillnad, men dem kan inte göra det själva. Dem behöver oss, den vanlige medborgaren. Det är vår skyldighet som hyresgäster på den här planeten att se till att alla har det bra och kan leva ett humant liv. Det krävs så lite från varje individ för att vi ska göra en gigantisk skillnad.

Så kom igen nu, gå in på Hand in Hand och se vad du kan göra för att rädda liv, ge barn möjlighet att gå i skolan och stoppa barnarbetet.  Du kan inte göra allt ensam, men tillsammans kan vi stoppa fattigdomen. Arbetet börjar nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *