Tips: Ta skepparexamen

Du vet väl att du behöver en skepparexamen om du ska framföra fritidsfartyg som är längre en 12 meter och bredare än 4 meter? Inte? Då är det dags att ordna det.  I Sverige är det lag på detta. Har du en mindre båt än så, så behöver du inget intyg eller formell behörighet.  Idag tänkte vi tipsa om just skepparexamen.

För att ta en skepparexamen krävs det att man pluggar lite och det är inget man klarar av på en eftermiddag. Navigationsgruppen erbjuder skepparexamen som finns som intensivkurs. I kursen ingår både teoretiska och praktiska moment där ett moment är att navigera efter fyrar.

I intyget och examen ingår också en viktig fördjupning i navigation. Du får lära dig mer om mörkernavigering och navigering utomskärs med strömberäkningar.  Självklart får du också lära dig om lagar och förordningar samt hur radiokommunikation till sjöss fungerar. Efter genomförd kurs så får du skriva ett prov hos Navigationsgruppen  och därefter får du inte skepparexamen.

Det här är en utmärkt möjlighet att både utöka din kunskap om båtar och fartyg men också en chans att få certifikat att framföra större fartyg än vad du gör idag. På bara några dagar kan du genomföra en intensivkurs och sedan komma hem med certifikatet i handen. Det är verkligen en toppenmöjlighet som du som båtintresserad inte bör missa!

Eller varför inte ge bort en kurs som present till en släkting eller nära vän? Navigationsgruppen erbjuder dig att köpa presentkort på valfri kurs, det kan inte bli bättre eller smidigare.

Utbildningarna sker på Svenska Navitionsgruppens kontor i Solna, Stockholm.  Tveka inte att höra av dig till företaget om du har några frågor eller vill boka en kurs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *