Om Luigi Bianchi Mantova

Idag ska vi berätta om den italienska modetillverkaren Luigi Bianchi Mantova, populärt förkortat Lubiam. Lubiam är ett anrikt modehus ifrån det exklusiva modets hjärta, Italien.

Företaget bildades som Priamaria Sartoria Luigi Bianchi år 1911. Med tiden byttes namnet ut emot Luigi Bianchi Mantova. Mantova är regionen som företaget kommer ifrån, det ligger i norra Italien och huvudfabriken ligger i staden Viale Fiume.  Det unika med Lubiam är att modeskaparen aldrig lagt över produktionen till andra länder eller regioner, sedan 1911 sker all produktion på samma plats, i originalfabriken.

Lubiums konfektion är tillverkade med flytande mellanlägg i axel och bröst där det behövs för bästa komfort. Många leverantörer erbjuder också deras tjänst att måttsy plagg direkt i fabriken i Italien.

Luigi Bianchi Mantova är kända för att ha tyger från alla de största och skickligaste tygskaparna, detta innefattar bland annat Cerruti, Guabello och Cerruti.

Under de drygt 100 åren som Lubium funnits så har de blivit otroligt duktiga på kreativt mode och högkvalitetsplagg. Deras ständiga jakt efter det allra bästa har lett dom till toppen av modevärlden och de är där för att stanna.

Får du chansen att testa eller köpa ett plagg från Luigi Bianchi Mantova så ta den! Du kommer bli förälskad och falla pladask. För så bra kläder är det. Ta reda på var din närmsta återförsäljare finns och åk dit direkt. Bland annat säljer Agassi hela Lubium’s utbud i sina Stockholmsbutiker och i webbshopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *