Ofarligt med rökmaskin på konserter? Ja faktiskt.

Vill du åt effekten av häftig rök under konsert så är det rökmaskiner du behöver införskaffa. Dessa finns i mängder med varianter. Allt ifrån storlek, pris och kvalitet skiftar markant från rökmaskin till rökmaskin. Du får själv lägga dig där du känner för att ligga i dessa frågor, men köp aldrig den billigaste om du vill vara säker på att den ska fungera som du vill under själva konserten.

rökmaskin på rockkonsert

Rockbandet Nightwish använder ofta rökmaskin

En rökmaskin producerar alltså rök. Denna rök är helt ofarlig och går alltså att andas in utan att problem uppstår. Röken skapa en häftig känsla och bidrar till konsertens visuella uppfattning. Men detta vet du säkert om du är i farten att köpa en egen rökmaskin.

Det är inte många som har koll på hur en rökmaskin fungerar. Detta är mycket intressant och borde vara något fler intresserar sig för, speciellt de som använder sig av rökmaskiner då och då. Mycket förenklat fungerar en rökmaskin följande: En pump som går på el pumpar rökvätska igenom en mängd med rör som befinner sig i en spiralliknande form. Dessa värms upp ordentligt vilket leder till att rökvätskan som pumpen skjutit in i rören förångas och transporteras ut ur rökmaskinen genom olika munstycken och utgångar. Det är detta som är den häftiga röken. Denna rök har nästintill alltid egenskapen att sprida sig i ett rum jämnt och fint, inte som brandrök som stiger eller som kolsyrerök som sjunker.

Det finns många olika typer av rökmaskiner. Som tidigare nämnt finns dem i mängder av storlekar, former och kvaliteter. Men det finns också olika sorter som fungerar på olika sätt. Två exempel är den konventionella rökmaskinen där röken försvinner relativt fort och Hazer-rökmaskinen där röken finns kvar i rummet under en längre tid och som fungerar utan uppvärmningstid. Vilken som passar dig bäst beror på vad du ska använda den till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *