Bygga swimmingpool innebär planering

Det blir mer och mer vanligt att man som villaägare väljer att satsa på en egen swimmingpool på tomten. Detta är en trend som man har förståelse för, vem skulle inte vilja ha en swimmingpool hemma? Men att köpa eller bygga en swimmingpool är inte någonting som man gör över en dag. Det finns många regleringar och lagar som behöver ses över innan man påbörjar arbetet.

Dessutom gäller det att ha en lång tid av planering och fundering i inledningsskedet. Det går inte att ändra sig i efterhand så var noga med den här delen. Vad är det för behov ni har som familj? Varför vill ni skaffa swimmingpool? Hur stor ska den vara? Hur stor behöver den egentligen vara? Ska den användas främst till lek eller är det meningen att den ska användas till motion? Hur djup vill ni att den ska vara? I vilket väderstreck passar det sig att er swimmingpool ligger? Som du märker finns det många frågor att ställa sig själv innan man bestämmer sig.

Beroende på hur tomten ser ut blir också valet av swimmingpool svårare. Storleken på tomten men också markens fysiska kvalitet spelar stor roll. Ibland går det inte att gräva ned en swimmingpool i marken och då behöver den byggas ovanpå. Det finns en swimmingpool som är den absolut vanligaste typen i Sverige. Det är en swimmingpool som är byggd ovanpå marken och som är i storleken 4×8 meter. Anledningarna till detta är många, men en av dem är att det är en relativt billig variant. Kostnaden går inte att säga bestämt, men räkna med minst 200 000kr.

Men du behöver naturligtvis inte välja detta alternativ just på grund av att det är populärt. Faktum är att det är helt vansinnigt att enbart gå efter trender. Det finns många olika färdiga paket att välja bland hos olika återförsäljare. Ta hem en säljare som kan inspektera förutsättningarna och som du kan ställa frågor till för att komma vidare med dina planer om swimmingpool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *