Stor skräll bland de mest googlade orden 2015

Google lanserade i dagarna sin årliga lista över de vanligaste googlingarna i Sverige under 2015. Listan brukar på ett bra sätt spegla samtiden och innehålla flera aktuella händelser. Årets lista var inget undantag och det dök upp flera bekanta händelser, namn och ord.

Det mest googlade i Sverige 2015 är Lisa Holm, efter det tragiska mordet på en oskyldig flicka som ägde rum under året. Sedan följer Agario och Fifty Shades of Grey. De flesta orden och begreppen som googlats är inga skrällar och de speglar verkligen året 2015. Men sen har vi några oväntade sökbegrepp som har googlats oväntat mycket. Vi har Ingemar Stenmark som den mest googlade idrottaren till exempel.

Största skrällen på listan var dock i kategorin mat. Vi minns väl alla den omtalade vulkanpizzan som blev så populär. Men i listan över de mest googlade maträtterna 2015 så får vulkanpizzan se sig besegrad. Den återfinns nämligen bara på tredje plats. Istället är det en modifierad version av Sveriges kanske mest populära bakverk som vi hittar på förstaplatsen.

Det är såklart fenomenet semmelwrap som vi pratar om. För det är just semmelwrap som är det mest googlade ordet inom kategorin mat under året. Det var såklart under våren som semmelwrappen fick som flest sökningar men det har även fortsatt under året. Chansen är stor att succén kommer fortsätta för den här omgjorda varianten av den folkkära semlan. Kommer det bli ännu fler googlingar under 2015? Ja chansen är stor.

Så, vad är det som har gjort det här bakverket så otroligt populär att svenskarna har googlat som galningar för att läsa mer? Ja det är en svår fråga att besvara. De som kom på fenomenet semmelwrap har på ett enkelt och smidigt sätt marknadsfört bakverket och nått ut till internet. Det har blivit en snackis och snackisar leder alltid till mycket googlingar. Oavsett om det är Ingemar Stenmarks seger i Let’s Dance eller revolutionerande semmelwrap.

Den kompletta listan för samtliga kategorier från Google hittar ni här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *