Välj rätt löparkläder

loparklader-2När du ger dig ut på slingan är det viktigt att du har bra löparkläder på dig. Precis som med alla sporter och träningstyper så är utrustningen betydelsefull för hur resultatet och upplevelsen i slutändan blir. Har du bra utrustning, det vill säga bra löparkläder i detta fall, så kommer även resultatet att bli bättre och din förväntan bättre vilket leder till mer och bättre träning.

Vinterkläder

Det som är bra med löpning är att man kan göra det när det passar än och där man är. Det enda som behövs är utrustning och en frisk kropp. Tyvärr är det svårare att ge sig ut på en löpningsrunda under årets mörka, kalla och blöta månader. Här behövs verkligen bättre löparkläder än vad många har. Bättre löparkläder när det är kallt och blött och fler skulle ta sig i kragen och ge sig ut i spåren. Det viktigaste med löparkläder på vintern är att de håller din kropp varm och torr. Utan värme kommer du inte att kunna springa och med en blöt kropp samt blöta kläder kommer det att bli oerhört tungt för dig. Det viktigaste att tänka på är därför att inte använda löparkläder gjorda av bomull eftersom det absorberar ditt svett och blir snabbt kallt vilket kyler ned dig. Du bör också ha olika lager på dig. Underställ, mellanlager och någon slags löparjacka som skyddar mot regn och vind. Utöver detta är det mycket intelligent att använda sig av reflexer under mörka tider.

Det viktigaste med löparkläder på vintern är att de håller din kropp varm och torr.

Sommarkläder

På sommaren är det mycket enklare att klä sig med rätt löparkläder. Här handlar det om fortfarande att inte använda sig av löparkläder gjorda i bomull då det gör dig tyngre och blötare. Välj istället annat material.

Eftersom du har på dig så lita som möjligt under sommaren så kan vi här istället fokusera på skorna. Har du inte några bra löparskor är det något du behöver åtgärda snarast. Så snart du testat bättre skor och sprungit med dem kommer du att förstå varför.

via GIPHY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *